Villa Aloni, Antiparos, Greece

Aloni

  Bedrooms: 4

Aloni Aloni Aloni Aloni Aloni Aloni Aloni Aloni Aloni Aloni Aloni Aloni Aloni Aloni

Instead of designing a residence, the architects redesigned the landscape so that it can be inhabited. The main tool in this process is the transfer of earth and the formation of a new topography which incorporates the volumes of the residential area while protecting it from the wind. In Aloni the site is a natural saddle where two slopes meet. In the north-south axis the slope rises between two hills while in the east-west axis the slope drops, opening to sea views. Two long stone walls bridge the hills allowing the house to nestle in the space within and then allowing earth and landscape to flow over it. This strategy blurs the edges of the house making its mass imperceptible within the broader skyline of the island. This stone bridge acquires a basic rural quality and the presence of the house is revealed only by the four courtyards carved inside of it. The courtyards are the organizing elements of the house as they segregate the living spaces into five interior areas; this arrangement resembles the “five” side of a dice. In this way the house becomes both protected from the elements yet full of natural light, with generous views and a compact but rich relationship to its topography.

SHARE Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone
  • Pigadakia
  • decaArchitecture
  • 12.000
  • 390
  • 12 x 4,5
  • 350m
  • 9km
  • 800m
  • 25min

Vegetable garden, A/C, Wifi, Backup generator

REQUEST INFO

We can help you acquire the property of your dreams in Greece. Drop us a line to discover coveted, custom-designed properties on Antiparos and elsewhere.

Please leave this field empty.

REQUEST BROCHURE